• Enhetsfrakt 49kr - FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 1000kr
Payment with Klarna Payment with Swish
Leverans direkt från ateljén!

Konst

Jag arbetar med textilkonst i form av screentryck  på ylletyger. Kontraster lockar som t.ex. att uttrycka snö och kyla på ett varmt material som ull. Enkla former som ger färgen fritt spelrum tilltalar mig. Norrskenet återkommer i mina verk. Det har både skrämt och hänfört generationer före mig. Det faktiska skenet i olika färger som förändras i varje ögonblick, men också dess magiska och mytiska budskap fascinerar mig.

Ridå Norrskensbågar vida 

Känslan av att sitta i ett norrsken med förväntan på det magiska som ska hända på scen, var min målbild under arbetet med ridån till teater- och biosalongen Kaamos i Kirunas nya kulturhus Aurora.

Att skapa rörelse och få in färger som ger sken av norrskensflammor blev en utmaning i det stora formatet.   Flammorna är handtryckta på ull i en screentryckteknik där olika färger går in i varandra. De är sedan applicerade på ridåtyget i svart ylle av Landelius Symakeri.
Titeln på ridån; ”Norrskensbågar vida” anspelar dels på ridåns ansenliga bredd, över 19 meter och på Albert Engströms dikt på Storklockan i Kiruna kyrkas klockstapel.  Dikten börjar med strofen ”Stig min klang mot sol och mot norrskensbågar vida”

Där under norrskensbågen anas också Kirunas ripa i väntan på magin när ridån går upp.

Kiruna april 2021                                    Läs mer om arbetet med ridån 


Textilt konstverk Boreal Message

"Beneath the twinkle of the Northern Lights, we can imagine messages from the past. Symbols from the shores of the Arctic Ocean are projected on the dark winter sky. The moose and the skier, the reindeer with the powerful horns, the pregnant woman, a hunting scene, and in the dark depths below the boat swims a huge halibut… Maybe the rock carvings communicate with worlds other than ours, and when the Northern Lights play we can imagine a glimpse of them."

"Boreal Message"  Väggtextil i 5 delar. Textilien i handtryckt ull är inspirerad av norrsken och de upp till 7000 år gamla hällristningarna i Hjemmeluft/Jiepmaluokta, Alta, Norge.  Konstverket  gjordes för Facebook i Luleå 2015.


Mummu

Mummu - Ei ole mishään hauska, piiain hauassa
Mummu -  Viimiset parit sukkia

Mummu -  Det är inte roligt någonstans, kanske i graven
Mummu - sista paret sockar

Screentryck på ull.  Norrbottenssalong  2006.


Textilt konstverk På säkra sidan

Nysnö på det svarta berget en dag i april. Berget som alltid är närvarande, som kännetecknar Kiruna. Det ger förhoppningar om framtiden, berättar stadens historia, väcker minnen, är trygghet för somliga och skapar oro hos andra. LKAB´s färggranna manskapshus med skuggor från solljuset där uppepå raskanten. Raset utbreder sig mot betraktaren, mot staden. Textilien i handtryckt ull mäter 120x80 cm gjordes inför utställningen "Bothnia Salong 2018" och visades på konsthallen i Luleå


Norrskensbågar

"Stig min klang mot sol och mot norrskensbågar vida
väck sovande fjäll, slumrande myr och mo.
Vig åt arbete in fält som fruktsamma bida,
vig dem till sist en gång åt den eviga tystnadens ro"
                                                                                          Albert Engström

Dikten finns på storklockan i Kiruna kyrkas klockstapel. Ulltextilen med Kiruna kyrka, "Norrskensbågar"  är handtryckt på ylle i screentryckteknik.
Just nu till salu här>>

Polardans

Norrskenet, svårfångat och magiskt, är ett inspirerande naturfenomen med sina varierande former, färger och rörelser på den mörka vinterhimlen. Här är Lapporten skådeplats för dess säregna himladans."Polardans" är handtryckt på ylle i screentryckteknik


Textilkonst Nytt sken över Jukkasjärvi

Den tvådelade Textilien är handtryckt på ylle och mäter ca 2,8 x 2 meter.
Textilien gjordes på uppdrag av Icehotel AB år 2001


Ridå Norrsken

"Norrsken" heter ridån i teater/biosalongen på Folkets hus i Kiruna. Den är handtryckt på ylle och applicerad på ylletyg. Ridån mäter 9 x 17 meter och färdigställdes år 2005. Landelius Symakeri gjorde sömnadsarbetet.  Foto Sören Häggrot